WHAT'S TO COME


WK & WAGC Trampoline, Tumbling & Dubbele Minitrampoline 2018

WK - Trampoline, Tumbling en Dubbele Minitrampoline


Vol spanning kijken we uit naar het wereldkampioenschap Trampoline, Tumbling en Dubbele Minitrampoline dat van 7 tot 10 november doorgaat in Sint-Petersburg (Rusland). Place to be is het Sint Petersburg Sports and Concert Complex.

De selectieprocedure voor dit WK is nog niet volledig afgerond, maar voorlopig is senior Tachina Peeters (Gymplus - Tumbling) pre-geselecteerd.

Tachina Peeters

Tijdens het vorige wereldkampioenschap in Sofia (BUL) behaalde Tachina Peeters een knappe 6de plaats. Ook op het EK dat in april dit jaar plaatsvond, bleef ze niet onopgemerkt met haar 4de plaats. Momenteel bereidt ze zich volop voor op deze belangrijke afsrpaak!


Meer weten over Tachina? Check dan Q&A en ontdek waar deze tumblingoeroe haar tijd het komende jaar zal doorbrengen!

Bianca Zoonekynd

Huidig wereldkampioene Dubbele Minitrampoline Bianca Zoonekynd zal niet aanwezig zijn op het wereldkampioenschap dit jaar om haar titel te verdedigen. Bianca zegt de turnzaal niet definitief vaarwel, maar gaat in de toekomst coachen in Hong Kong. Een nieuwe uitdaging voor de Afrikaanse topper!

Tokyo 2020

Trampoline is naast Toestelturnen en Ritmiek de 3de Olympische discipline binnen de gymnastiek. In deze discipline begint het selectietraject voor hét belangrijkse sportevent van 2020 echter pas op het WK in 2019. Daar zullen de eerste 16 tickets, voor 8 jongens en 8 meisjes, verdeeld worden.

WAGC - Trampoline, Tumbling en Dubbele Minitrampoline


Een week na het wereldkampioenschap, van 15 tot 18 november, gaat de World Age Group Competition door. De WAGC is een internationale competitie voor jongeren tussen de 11 en 21 jaar.

Belgische delegatie

Onze Belgische delegatie trekt met maar liefst 42 gymnasten, 8 trainers, 5 juryleden en 1 kiné richting Rusland om daar te strijden tegen de andere landen. Voor deze internationale competitie werd een selectieprocedure gehanteerd en op basis van alle selectieve wedstrijden werd een eindranking opgesteld. Enkel de eerste 4 geselecteerde gymnasten konden zich inschrijven om mee te gaan naar Sint-Petersburg.

Laura Vandevoorde
en Evi Milh

Ook dit jaar zal de Belgische delegatie proberen om finales te springen. In 2017 behaalden Laura Vandevoorde (Turnkring Oostakker) en Evi Milh (Turnclub de Zeester) een verdiende finale. Hier werd Evi 5de en Laura 7de. Dit jaar zijn ze gebeten om het nog beter te doen.

We duimen mee voor de hele delegatie om zoveel mogelijk finales en persoonlijke topprestaties te behalen!

Het voorlopig wedstrijdschema van de WAGC ziet er alvast zo uit: