Spotlight

Belgium


Mayté Van Kampen en
Anastassia Edel
schitteren op EK Ritmiek


Begin juni stond in Guadalajara (ESP) het 34ste Europees Kampioenschap Ritmiek op de planning. Juniores Mayté Van Kampen en Anastassia Edel (Forza Ritmica Gent) trokken naar Spanje om de Belgische driekleur te verdedigen.


De meisjes turnden op 1 en 2 juni hun vier tuigen. Mayté verzamelde in totaal 42.550 punten en Anastasia 39.775. Geen finales dus voor onze juniores, maar wel een onvergetelijke ervaring die niemand hen nog afneemt.


Het waren uiteindelijk de Russische meisjes die de gouden medailles in de tuigfinales onder zich verdeelden bij de juniores. En ook bij de seniores bleef het goud in Rusland. Arina Averina veroverde individueel het goud.

Deze 2 trio’s maken de overstap van junior naar senior


Meisjes drie Bo Hollebosch (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Lise De Meyst en Yana Vastavel (Ambitious Pro Gymnastics) grepen op de WAGC in april de zilveren medaille in de categorie 13-19 jaar. Een onvergetelijke ervaring om hun juniorencarrière mee af te sluiten. Het meisjes drie maakt nu hun intrede in de senioren competitie.


Maar ook het andere meisjes drie, Talia De Troyer (Sportac Deinze), Britt Vanderdonckt (Wild Gym) en Charlotte Van Royen (Sportac Deinze) maakt hun debuut in de seniorencompetitie dit seizoen.

Zij kroonden zich in 2018 nog tot Belgisch kampioen in de leeftijdscategorie 13-19 jaar. In april nam ook dit team

deel aan de WAGC. We zijn benieuwd om hen opnieuw aan het werk te zien!

Ward Claeys naar Youth Olympic Games


Tijdens het weekend van 23 en 24 juli trokken Ward Claeys (Vaste Vuist Lauwe) en teamgenoot Nicola Cuyle (Gym Izegem) naar Baku (AZE) om er deel te nemen aan de kwalificatiewedstrijd van de Youth Olympic Games.

De Olympische Jeugdspelen of The Youth Olympic Games 2018 (YOG) is een elite sportevenement voor jonge atleten wereldwijd. Het sportprogramma is gebaseerd op dat van de Olympische Spelen, met 28 sporten in de zomer en 7 in de winter. De Spelen zijn bedoeld voor sporters tussen de 15 en 18 jaar.

Ward zette de beste oefeningen van de twee neer en wist zich met 75.299 punten als 9de te kwalificeren. We zien hem dus van 6 tot 18 oktober in actie in Buenos Aires (ARG) op de Jeugd Olympische Spelen. De Belgische kampioen bij de junioren is volledig klaar voor de competitie!