My Week


Belgisch kampioen Rope Skipping

Janne Dewaele

Een blik achter de schermen in Shanghai

Janne Dewaele (Recrean Skippers) werd in mei Belgisch kampioen Rope Skipping individueel, in team én met haar demoteam! Op het Europees kampioenschap in 2017 behaalde de 19-jarige skipster brons in de individuele competitie! Dat deze klassemadam met grote ambities richting het wereldkampioenschap in Shanghai (CHN) vertrok, staat vast. We geven jullie een exclusieve blik achter de schermen van haar WK!

Maandag 23 juli

Vertrek vanuit Brussel (Zaventem) naar Shangai, samen met 18 andere skippers en 2 begeleiders.

Dinsdag 24 juli

Aankomst in Shangai na 10 uur vliegen. Wat een vlucht! We gaan uitrusten in het hotel en ‘s avonds staat er een eerste veldverkenning op het programma.

Woensdag 25 juli

Vandaag supporteren we voor het mixed team van onze club dat deelneemt aan de open wedstrijd. Voor het avondeten gaan we nog een uurtje trainen voor onze eigen wedstrijd. Klein detail: geen airco in de trainingshal, dus we trainen bij temperaturen rond de 40 graden ...

Donderdag 26 juli

In de voormiddag supporteren we voor de open masters. Daarna brengen we een namiddagje in het ziekenhuis door met Julie die tijdens de training een lelijke wonde had opgelopen. Wat een ervaring om dit mee te maken aan de andere kant van de wereld!

Vrijdag 27 juli

Vandaag geen wedstrijden op het programma. Tijd voor een laatste training en enkele teamfoto’s. SMILE :D

Zaterdag 28 juli

Eerste wedstrijd van het wereldkampioenschap vandaag: mixed- en mannenteams. In de voormiddag supporteren we voor de beloften, in de namiddag voor de oudere skippers. ‘s Avonds gaan we vroeg slapen, want de dag erna is het aan ons!

Zondag 29 juli

Wereldkampioenschap meisjesteams. Vandaag is het aan mijn team. We springen niet onze beste wedstrijd ooit, maar ook de andere teams lieten steken vallen. Hierdoor slagen we er toch in om te winnen! Wereldkampioen bij de vrouwenteams. CHECK!

Maandag 30 juli

Masterwedstrijd. Zevende plaats overall, er zat meer in, maar bij het eerste onderdeel liep het mis waardoor ik onmiddellijk meer dan 15 rankingpunten verloor. Gelukkig is het gelukt om de volgende onderdelen nog goed af te leggen. Het leukste van de dag moest dan nog komen: dopingcontrole ...

Dinsdag 31 juli

Tijd voor de laatste en misschien wel leukste wedstrijd van het WK: de Democup. Met 7 deelnemende landen, waaronder toppers zoals Hong Kong en Australië. Toen we begonnen met springen, kwam er gejuich en geroep uit alle hoeken van de zaal. Een fantastisch gevoel om te weten dat ook de andere landen enthousiast waren. We sprongen onze beste show ooit en werden ook in deze discipline wereldkampioen.

Woensdag 1 augustus

Laatste dag in Shangai, tijd dus voor some sightseeing! #megaexcited

Donderdag 2 augustus

Een deel van de groep vertrok naar huis, ik reisde samen met 11 anderen nog 10 dagen door in China. Op naar Yangshou en Peking!