MESSAGE BOARD


Move!


Freerunners, zijn jullie klaar voor het utlieme Freerunning & Parkour event van het jaar? Dit jaar strijkt MOVE! namelijk neer in de studentenstad Leuven. De unieke set-up zal bestaan uit tal van stellingen en obstakels voor een uitdagende jam!

Er zal ook dit jaar opnieuw een speed challenge plaatsvinden. Begin je dag om klokslag 10 uur en geniet van een volledige dag vol plezier in Leuven! Meer info

Gymgala, 20 years of gold


Kruis 15 en 16 december alvast aan in je agenda. Dan toveren we de Lotto Arena te Antwerpen om tot dé gymnastiek- en spektakeltempel. Het Gymgala is back! Internationale gymnasten van overal ter wereld zakken af naar Antwerpen om er het beste van zichzelf te geven tijdens de 20ste editie van het GYMGALA.

Ook de allerbeste Belgische toppers uit verschillende disciplines kunnen jullie er live aan het werk zien. En laten we zeker de ongeloofelijke special acts niet vergeten.


Wil je weten wie er dit GOLDEN Gymgala vervoegt?

WIN WIN WIN

Maak kans op 2 duotickets op zondag 15 december! Weet jij het antwoord op deze vraag? Klik snel door!

11de editie EUROGYM strijkt neer in België

Eurogym 2018 – Gymnastiek festival onder de stralende zon!

Twee Vlaamse clubs, de Kon. Dieste Turnkring en Gymclub Tienen namen van 15 tem 19 juli 2018 deel aan de 11de editie van Eurogym. De stad Luik, en bij deze ook onze Waalse collega’s van Ffg, hadden het voorrecht om de meer dan 4000 gymnasten te ontvangen in zwoele temperaturen.

Gedurende vijf dagen kregen gymnasten en coaches de mogelijkheid om hun performance in parken en op grote pleinen op te voeren in het bijzijn van heel wat kijklustigen. Tussen het zelf optreden was er voor de groepen ook voldoende tijd om één of meer workshops te volgen. Gaande van rugby, waterpolo tot tennis.

De slotceremonie die op donderdagavond 19 juli plaatsvond was een prachtige afsluiter van het geslaagde festival. Eveneens ook het gepaste moment om bij onze Vlaamse clubs te polsen naar hun bevindingen.

Lotte Juchtmans – Verantwoordelijke Kon. Diestse Turnkring

“Voor onze club is dit reeds de 4de of 5de deelname aan Eurogym. Zelf ben ik ondertussen de tel kwijt! Echter dit jaar wel heel speciaal daar het in eigen land is én onder een stralende zon buiten. Hier en daar liep het organisatorisch wat stroef maar als trainer vang je dit met veel plezier op waardoor onze gymnasten hiervan niets gemerkt hebben en gewoon vijf dagen ten volle hebben genoten ☺”

Kurt Smets – Verantwoordelijke Gymclub Tienen

“Eurogym 2018 is voor onze club een ware verrassing! De eerste deelname in het mooie Luik én toch wel onder de indruk van het hele gebeuren. Er komt organisatorisch heel wat bij kijken (dit met de nodige pijnpuntjes tot gevolg) én hiervan ben je jou als deelnemer vooraf niet ten volle van bewust. Onze gymnasten waren alvast enthousiast, zowel van hun optredens, die van de andere groepen als van de leuke workshops. En ten slotte was er ook een fijn contact met de Kon. Diestse Turnkring! Samen stonden we ons mannetje tussen alle Waalse en Europese clubs ☺”

Als het kriebelt, moet je training geven


Ben je al meerdere jaren actief als gymnast, danser, skipper of freerunner en heb je zin in een nieuwe uitdaging? Dan ben je misschien wel klaar om je stilletjes aan voor te bereiden op een carrière als trainer…

Je ervaring als actieve sporter brengt je al een heel eind, maar er zijn ook verschillende opleidingen speciaal voor jongeren die graag (hulp)trainer willen worden in de toekomst.

Word je minimum 14 jaar in 2018? Dan kan je al eens proeven van een korte bijscholing of workshop tijdens het kaderweekend (gymnastiek, rope skipping, freerunning) of de kaderdag dans. Ook voor een specifieke Gymstars-opleiding gericht naar recreatieve gymnastiek kan je jou al inschrijven.

Vier je in 2018 minstens je 15e verjaardag? Dan kan je jouw eerste attest bij de Vlaamse Trainersschool behalen als Aspirant-Initiator Algemene Gymnastiek (kleutergym en recreatieve gymnastiek) of Rope Skipping.

Ben je al 16 jaar? Dan is de officiële opleiding tot Initiator Gymnastiek, Kleutergym, Ritmiek, Rope Skipping of Freerunning dé beste optie voor jou. Tijdens deze opleidingsweek leer je de basis kneepjes van het vak als trainer: aanleren van elementen, instructies en feedback geven, helperstechnieken,…

Klaar om er in te vliegen?